"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські компанії отримають доступ до держзакупівель за кордоном

Вівторок, 15 вересня 2015, 15:34

Українські компанії отримають доступ до державних тендерів за кордоном.

Про це сказав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, коментуючи ухвалення Верховною Радою законопроекту №2087а, який вносить зміни до законодавства про держзакупівлі.

Заступник міністра зазначив, що кілька технічних правок, які містяться в документі, дозволять Україні приєднатися до Government Procurement Agreement.

За його словами, це дасть українським компаніям доступ до державних тендерів за кордоном.

Реклама:

"Мова йде про величезний потенційний ринок обсягом в 1,7 трлн доларів. Це більш ніж у 30 разів перевищує грошовий еквівалент експорту України в 2014 році. Замість того, щоб воювати за кожну полицю в іноземних супермаркетах, українські компанії зможуть продавати свої товари та послуги на державних тендерах США, Кореї, Тайваню, Сінгапуру, Гонконгу чи Канади", - підкреслив Нефьодов.

У Мінекономрозвитку повідомили, що наступним кроком у реалізації реформи держзакупівель стане прийняття законопроекту "Про публічні державні закупівлі", який знаходиться на розгляді уряду.

Нагадаємо, сьогодні парламент з третьої спроби прийняв законопроект №2087а. За зміни до деяких законів у сфері держзакупівель в цілому проголосував 251 народний депутат.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: