"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Венесуела оголосила про "битву" за стабілізацію нафтових цін

Вівторок, 15 вересня 2015, 09:42

Президент Венесуели Ніколас Мадуро в понеділок оголосив про початок постійної битви разом з ОПЕК за стабілізацію нафтових цін.

Про це Мадуро сказав на урочистому заході в Каракасі, приуроченому 55-річчю утворення ОПЕК, передає "Прайм".

"Ми оголошуємо про початок постійної битви за нафтові ціни, про постійну роботу зі створення нового альянсу, необхідного для економіки і людства, нинішня ситуація з цінами на нафту б'є по інвестиціях нашого світу, наших найближчих років", - наводить портал El Universal слова президента Венесуели.

За його словами, Каракас пропонує виробити і узгодити базові параметри нафтових цін для регіонів світу. Дана пропозиція готується ним для обговорення як в рамках ОПЕК, так і з країнами-виробниками нафти, що не входять в картель.

Реклама:

З початку літа 2014 року до початку 2015 року ціни на нафту обвалилися більш ніж удвічі - з 100 до 45 доларів за барель марки Brent.

Обвал цін торік посилило рішення країн ОПЕК від 27 листопада зберегти квоту на видобуток нафти на рівні 30 млн барелів на добу. В даний час нафта марки Brent торгується поблизу рівня в 49 доларів за барель.

На початку вересня Мадуро запропонував провести саміт ОПЕК для узгодження механізмів, які дозволять стабілізувати ціни.

Ситуація з нафтою серйозно вдарила по венесуельській економіці, яка багато в чому залежить від експорту нафти. Національна валюта болівар впала на "чорному ринку" до 700 боліварів за долар при офіційному курсі 6,3 болівара за одиницю американської валюти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!