"Газпром" продовжить судитися з "Роснафтою" за допуск до "труби"

Понеділок, 14 вересня 2015, 18:13

"Газпром" буде використовувати всі юридичні інструменти для захисту своїх інтересів у суперечці з "Роснафтою" щодо газопроводу на Сахаліні.

Про це сказав в ході прес-конференції заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, передає "РИА Новости".

"Ми будемо використовувати всі юридичні можливості для захисту наших економічних інтересів", - сказав Медведєв, відповідаючи на питання, чи планує "Газпром" оскаржити рішення суду щодо допуску "Роснафти" до Транссахалінского газопроводу.

Арбітражний суд Далекосхідного округу (Хабаровськ) на початку вересня зобов'язав оператора проекту "Сахалін-2", компанію Sakhalin Energy (50% плюс одна акція у "Газпрому"), забезпечити "Роснафті" доступ до вільних потужностей газопроводу, що належить проекту.

Реклама:

"Роснафта", що входить в консорціум проекту "Сахалін-1", планувала використовувати трубопровід для транспортування до 8 млрд кубометрів газу на рік зі своїх родовищ на півночі Сахаліну до заводу по зрідженню газу, який "Роснафта" та її партнери, зокрема ExxonMobil, збираються побудувати на півдні.

Sakhalin Energy заявляла про відсутність вільних потужностей для транспортування газу позивача.

Арбітражний суд Сахалінської області в лютому повністю відхилив позов "Роснафти". Суд першої інстанції визнав, що вимогу до Sakhalin Energy заявлено передчасно.

Як зазначив суд у рішенні, декларація про наміри, в якій інвесторами будівництва заводу "Далекосхідний СПГ" вказані "Роснафта" і ExxonMobil, а також акти муніципальної влади про попередній вибір ділянки для будівництва заводу, не є доказом того, що завод буде побудований.

Рішення суду першої інстанції набуло законної сили в червні, коли П'ятий арбітражний апеляційний суд (Владивосток) відхилив апеляційну скаргу "Роснафти".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: