"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лікарчук: Реформа ДФС повертає нас в кращі часи Клименка

Субота, 12 вересня 2015, 18:19

Реформа Держфіскальної служби не просто повертає нас в кращі часи Олександра Клименка, вона робить те, чого йому зробити не вдалося, - повністю ліквідує митний напрямок.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" розповів екс-заступник голови ДФС Костянтин Лікарчук.

"По-перше, реформа робиться всередині ДФС, і це вже проблема, так як сама служба себе успішно реформувати не може. По-друге, вона готувалася і проводиться непублічно, без залучення громадськості, експертів. По-третє, вона готувалася без серйозного професійного опрацювання, виключно з кон'юнктурних, на мою думку, міркувань", - каже екс-чиновник.

За його словами, в результаті вона створює з Державної фіскальної служби "найгіршу подобу" міністерства доходів і зборів.

Реклама:

"Вона не просто повертає нас в кращі часи Олександра Клименка, вона робить те, чого йому зробити не вдалося, - повністю ліквідує митний напрям. В результаті чого податкові та митні фінансові потоки будуть нероздільні", - сказав Лікарчук.

На його думку, буде взагалі неможливо зрозуміти, що відбувається з державними фінансами.

"Що зробив свого часу Клименко? Він інституційно об'єднав податкову і митну служби. Що робить Насіров? Він їх об'єднує фінансово, потоково. А цього навіть Клименку зробити не дали, тому що це реально каламутна вода - імпортний ПДВ, "ями", "вимивання", майданчики - все це буде тепер в єдиному потоці", - зазначає Лікарчук.

За його словами, робиться це не випадково, не через незнання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: