Туреччина готова обговорювати "Турецький потік" лише після знижки на газ

Субота, 12 вересня 2015, 16:51

Туреччина наполягає на якнайшвидшому вирішенні питання про надання додаткової знижки на газ.

Про це заявив міністр енергетики і природних ресурсів тимчасового довиборного уряду Туреччини Алі Риза Алабоюн в інтерв'ю Sputnik Turkiye, пише Прайм.

За його словами, запланований розмір додаткової знижки - 10,25%. Така цифра обговорювалася з "Газпромом", але сторони поки не прийшли до офіційної угоди.

За його словами, поки це питання не буде вирішено і затверджене Туреччина не готова детально обговорювати будівництво газопроводу "Турецький потік".

Реклама:

"Питання про надання знижки обговорювалося виключно усно, ніде не закріплене на папері. Ми вважаємо, що це неправильно. Російська сторона мала надати нам знижку без попередніх умов", - пояснив міністр.

Спочатку "Газпром" планував завершити будівництво газопроводу до грудня 2016 року, але згодом компанія заявила про можливість перенесення термінів реалізації проекту.

Так само є складнощі з його параметрами.

Російська компанія мала намір вести паралельно будівництво відразу чотирьох гілок: одна з них призначалася для турецьких споживачів, а три інших повинні були обслуговувати транзит газу до Південної Європи.

Однак зараз сторони обговорюють можливість будівництва лише однієї гілки виключно для турецьких клієнтів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: