РФ підпише угоду тільки по одній нитці "Турецького потоку" - Новак

Субота, 12 вересня 2015, 15:12

Росія має намір спочатку підписати з Туреччиною міжурядову угоду тільки по одній нитці газопроводу "Турецький потік", перспектива будівництва решти ниток буде залежати від потреб південно-східної Європи в газі.

Про це повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак в інтерв'ю телеканалу "Росія 24", пише Прайм.

Новак розповів, що в ході двосторонніх переговорів з віце-президентом ЄК Марошем Шефчовичем напередодні у Відні, зокрема, зачіпалася і тема реалізації газопроводу "Турецький потік".

"Ми також торкнулися теми реалізації газопроводу до Туреччини і будівництва хаба на території Греції, транзит будівництва газопроводу на території Греції. Ми проінформували наших колег про статус реалізації проекту, про те, що ми сьогодні перебуваємо в процесі обговорення міжурядової угоди, юридично зобов'язуючого сторони по реалізації цього проекту", - зазначив Новак.

Реклама:

За його словами, на сьогодні розглядаються варіанти, у тому числі, будівництва декількох ниток.

"У першу чергу, міжурядова угода стосуватиметься першої нитки газопроводу. Це початок будівництва "Турецького потоку" для забезпечення турецьких споживачів. Наступні нитки будуть вже реалізовуватися з урахуванням потреб південно-східній частині Європи", - заявив міністр.

За словами Новака, ЄК проінформувала російську сторону про роботу комісії з вивчення реалізації цього проекту.

"Є різні варіанти будівництва (продовження газопроводу в Європу) - або використання існуючої інфраструктури південно-східній частині Європи, десь потрібно будувати інтерконнектори, десь - реалізовувати будівництво магістральних мереж. Ось цим зараз займається Єврокомісія", - сказав Новак..

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!