Росія готова надати Україні знижку на газ - Новак

П'ятниця, 11 вересня 2015, 17:26

Росія готова надати Україні знижку на газ на зимовий період для формування вартості газу на рівні сусідніх країн.

Про це повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак за підсумками переговорів з віце-президентом Єврокомісії Марошем Шефчовичем, передає "Інтерфакс-Україна".

Він також повідомив, що Росії та Євросоюзу вдалося домовитися щодо умов зимового пакета поставок газу в Україну.

"Консультації в п'ятницю пройшли в діловому і конструктивному форматі. Надійне проходження зими - було ключовим питанням обговорення", - сказав міністр.

Реклама:

В свою чергу глава "Газпрому" Олексій Міллер повідомив, що попередня ціна на газ для України без знижки може становити близько 252 доларів за тисячу кубометрів.

"Ціна (на третій і четвертий квартал - ред.) буде за формулою. І ми зараз бачимо знижувальну тенденцію. І наша оцінка, поки що попередня, що ціна за формулою (на четвертий квартал без знижки - ред.. буде 252 долари за тисячу кубометрів", - сказав Міллер.

У червні розрахункова ціна на газ для України у четвертому кварталі за формулою ціни оцінювалася в 262,5 долара за тисячу кубометрів.

Розмір знижки ще не визначений і ще визначатиметься урядом, додав він.

Нагадаємо, в п'ятницю глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв повідомив, що "Нафтогаз" і "Газпром" планують до кінця вересня підписати угоду про умови постачання російського газу на найближчу зиму.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що єдиний механізм забезпечення транзиту газу до ЄС і стабільності поставок газу до України - це тристоронній протокол між Україною, ЄС і РФ і додаток до чинного контракту між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом" на зразок того, який був підписаний минулого року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: