Фонд держмайна готовий погасити 217 мільйонів боргу ОПЗ перед Фірташем

П'ятниця, 11 вересня 2015, 10:48

Фонд державного майна заявляє про готовність погасити борг виробника аміаку і карбаміду Одеського припортового заводу (ОПЗ, Одеська область) перед компанією Ostchem в розмірі 217 млн гривень.

Про це в інтерв'ю "Фокусу" сказав голова ФДМ Ігор Білоус.

"Ostchem ОПЗ повинен 217 млн гривень. Ми готові погасити цей борг. Але через судові дії по Ostchem ми це зробити поки не можемо", - сказав він.

За його словами, ФДМ зараз вибирає радників для продажу підприємства, а також очікує фінальної заяви Європейського банку реконструкції та розвитку та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) про технічну допомогу.

Реклама:

"На ці гроші ми б хотіли найняти компанію з числа "великої четвірки", щоб провести фінансовий аудит підприємства. Також за їх рахунок хочемо здійснити професійну оцінку активів, екологічний та технічний аудит. Це займе місяці 3 і потребуватиме вкладень десь на 300- 500 тис доларів ", - додав Білоус.

Він зазначив інтерес до ОПЗ з боку різних компаній - американських (серед яких Koch Industries), китайської, турецької, марокканській, європейських (у тому числі Yara), а також вітчизняних олігархів.

Як повідомлялося, Білоус впевнений, що як мінімум 5 потенційних покупців братимуть участь у приватизації ОПЗ, відзначаючи, що всього зацікавлених - 10.

Фонд державного майна оцінює вартість продажу ОПЗ в суму не менше 0,5 млрд доларів.

Українські новини

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: