"Надра України" досі не забрала у "Голден Деррік" частки в родовищах

Четвер, 10 вересня 2015, 17:46

НАК "Надра України" поки що не змогла повернути частки в Сахалінському газовому родовищі, які минулим керівництвом були продані компанії "Голден Деррік".

Про це заявив в інтерв’ю УНІАН голова правління НАК "Надра України" Ярослав Климович.

"З "Голден Деррік" у нас майже півтора року тягнуться судові процеси. Ми ніяк не можемо досягти того результату, який очікується в компанії. На сьогоднішній день договори купівлі-продажу розірвані Господарським судом Києва, залишені в силі судами апеляційної та касаційної інстанцій.  Було 9 судів, які ми виграли", - сказав Климович.

За його словами, у зв’язку з тим, що договори розірвані, компанією було запропоновано учасникам спільної діяльності внести зміни до цих договорів в частині включення компанії до складу учасників, але нам було відмовлено.

Реклама:

"Після цього компанія знову підготувала позовні заяви до "Голден Деррік" та до всіх учасників спільної діяльності, щоб зобов’язати їх в судовому порядку визнати право власності "Надра України" на частки у спільній діяльності", - пояснив глава компанії.

Климович зазначив, що "Надра України" й надалі будуть відстоювати інтереси компанії.

"Поки що закінчились 2 господарських суди, які прийняли рішення не в нашу користь, але ми активно будемо відстоювати інтереси компанії і держави до останньої інстанції", - підсумував він.

Як повідомляють джерела "УП", компанію "Голден Деррік" купив російський бізнесмен українського походження Павло Фукс (власник "Москва-Сіті").

Як відомо, за інформацією ЗМІ, "Голден Деррік" контролювавався колишнім міністром енергетики та вугільної промисловості Едуардом Ставицьким, який знаходиться в розшуку. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: