Wi-Fi в київському метро до кінця року з'явиться на 12 станціях

Четвер, 10 вересня 2015, 14:45

Телекомунікаційний оператор Mosquito Mobile за участю голови КМДА Віталія Кличка 10 вересня офіційно запустив на перших трьох станціях Wi-Fi в Київському метро.

Про це було оголошено на спільній конференції.

Як уже повідомляла "Економічна правда", в тестовому режимі Wi-Fi в метро почав працювати ще кілька тижнів тому - на станціях "Майдан Незалежності", "Льва Толстого" і "Олімпійська".

Під час відкриття проекту директор Mosquito Mobile Джефф Хаулі уточнив, що до кінця року до мережі буде підключено в цілому 12 станцій і 33 поїзди.

Реклама:

Також швидкісний інтернет з'явиться в 12 тунелях між станціями. Зараз він поки не доступний. До кінця року Wi-Fi покриє всі центральні станції міста (на кожній гілці - по 4 станції).

Початковий обсяг інвестицій у проект, заявлений торік - 100 млн гривень - доведеться збільшити через зростання курсу долара. "Коли ми починали наш проект, долар був по 8 гривень, а тепер по 23 гривні", - відзначає Хаулі.

Технічно кожен хот-спорт зможе одночасно підключити 250 осіб. У вестибюлі станції "Олімпійська", наприклад, два хот-спота. Це забезпечує одночасно користування послугою 500 осіб.

Хаулі каже, що ще до запуску проекту 10 вересня до Wi-Fi в метро щодня підключалося по 2 тисячі користувачів.

Директор проекту зазначає, що цього року Wi-Fi буде безкоштовним на максимальній швидкості. Наступного року планується покрити всі станції метро. Тільки після цього з'явиться ще й платна модель користування. Обмежена швидкість з безкоштовним доступом залишиться, але за перегляд реклами. Платний доступ буде на максимальній швидкості.

Хаулі каже, що починає переговори з мобільними операторі про хендовер (плавне перемикання) 3G абонентів на Wi-Fi при заході в підземку. При такій взаємодії Wi-Fi буде закладений у вартість 3G-послуг.

Як відомо, телекомунікаційний оператор Mosquito Mobile є проектом глави "Фідобанку" Олександра Адаріча.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: