"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк ускладнив переказ гривні за кордон

Четвер, 10 вересня 2015, 10:19

Національний банк України встановив вимоги до платежів в національній валюті на користь нерезидентів, аналогічні вимогам до платежів в іноземній валюті.

Про це повідомляє прес-служба регулятора з посиланням постанову НБУ № 593  від 9 вересня 2015 року.

Як наголошується, регулятор уніфікує порядок перерахування коштів у гривнях на кореспондентські рахунки банків-нерезидентів за дорученням клієнтів-резидентів.

"Це стосується операцій за договорами, укладеними резидентами з нерезидентами. Уповноважені банки, що здійснюватимуть таку операцію, мають попередньо зарахувати кошти на окремий аналітичний рахунок", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Відтепер кошти буде переказано на рахунок банка-нерезидента не раніше четвертого операційного дня  після того, як уповноважений банк внесе інформацію про заплановану операцію у відповідний реєстр та надасть його Національному банку. Наразі такий порядок застосовується до аналогічних операцій в іноземній валюті", - повідомляє прес-служба.

Водночас забороняється здійснювати такі операції, якщо ці кошти в гривнях було залучено клієнтами-резидентами у формі кредиту. Аналогічна вимога вже діє щодо здійснення операцій з купівлі валюти.

Зміни набувають чинності з 10 вересня 2015 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!