Аграрний комітет ініціює "велику дерегуляцію" в АПК

Вівторок, 1 вересня 2015, 20:36

У Верховній Раді зареєстровано законопроект щодо скорочення адмінвитрат для суб’єктів господарювання в АПК та зниження ризиків корупції в держорганах.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби народного депутата Олега Кулініча.

Як зазначається, автори документа, переважно, члени комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин, - представники БПП, групи "Партія Відродження", об'єднання "Самопоміч", ВО "Батьківщина", "Народного фронту" та групи "Воля народу". 

"Основна мета законопроекту - скорочення адміністративних витрат для суб’єктів господарювання в АПК та зниження ризиків корупції в державних органах", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Крім того, народними депутатами запропоновано скасувати та/або обмежити дію 22 дозвільних процедур та вимог щодо здійснення господарської діяльності, а також обмежити повноваження окремих державних органів щодо здійснення функцій державного контролю. 

Автори законопроекту відмічають, що суттєва частина регуляторних механізмів в українському АПК застаріла, дублює одна-одну або не відповідає міжнародним зобов’язанням України. 

 "Авторський колектив визначив, що 22 дозволи з 110 мають бути скасовані або спрощені. Адже кожен додатковий дозвіл - це витрачений час та гроші українського аграрія, та додаткові можливості для зловживань та корупції. Звичайно, якісь з них є більш потенційно корупційними, інші - менш", - зазначив Кулініч.

Найважливішим в законопроекті № 2558а вважаю запровадження добровільності в отриманні ветеринарних свідоцтв у деяких випадках, полегшення водокористування для аграріїв, спрощення поводження з добривами та засобами захисту рослин а також скасування карантинного дозволу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!