Міллер сказав, коли РФ визначиться зі знижкою для України

Вівторок, 1 вересня 2015, 16:48

Контрактна ціна російського газу для України в четвертому кварталі знизиться до 252 доларів за тисячу кубометрів з 287,18 долара в третьому кварталі, розмір можливої знижки від уряду РФ ще не визначений і стане відомий ближче до початку цього кварталу.

Про це повідомив глава "Газпрому" Олексій Міллер, пише Прайм.

"Знижка надається поквартально, тим більше, ми бачимо, яка висока волатильність цін на сьогоднішній день на енергетичних ринках. За ціною на третій квартал рішення по знижці російським урядом прийнято, але Україна, на жаль, навіть не може скористатися цими пільгами, тому що у них і таких грошей на сьогоднішній день немає", - сказав Міллер журналістам.

Згідно з постановою уряду РФ, формула знижки на газ для України, яка надається за рахунок мита, на третій квартал така: контрактна ціна мінус 247,18 долара. Оскільки контрактна ціна газу для України в третьому кварталі становить 287,18 долара за тисячу кубометрів, знижка дорівнює 40 доларам.

Реклама:

"Будемо, звичайно, орієнтуватися на ціни в суміжних європейських державах. Сказати про те, яка може бути надана знижка в умовах високої волатильності, в принципі сьогодні ще не можна, але до моменту початку поставок у четвертому кварталі, звичайно, таке рішення з боку Росії буде прийнято", - сказав Міллер.

Він уточнив, що "ціна за формулою для України на четвертий квартал - 252 долара".

Міллер підкреслив, що "Газпром" працює з Україною "суворо за контрактом, який був підписаний у 2009 році".

"Ніяких змін в цінову формулу вноситися не буде, це абсолютно ринкова ціна, підписаним контрактом передбачена можливість знижки, знижка надається за рахунок експортного мита", - зазначив глава "Газпрому".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!