"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Антисанкціі РФ допомогли Європі збільшити експорт продукції

Субота, 8 серпня 2015, 16:42

Європа не тільки не постраждала від сільськогосподарського ембарго, яке Росія наклала на поставки харчової продукції з ряду західних країн, але за минулий рік навіть наростила експорт продовольства на 5%.

Такі висновки випливають з доповіді Єврокомісії до річниці введення російських контрсанкцій, пише DW.

Як повідомляється, у грошовому вираженні його обсяг становив 105,6 млрд євро, що на 4,8 млрд євро більше, ніж в період з серпня 2013 по травень 2014 років.

"Основні успіхи досягнуті завдяки збільшенню продуктового експорту в США, Китай, Швейцарію та ряд азіатських ринків, зокрема Гонконгу і Південної Кореї", - пояснюється в документі.

Реклама:

За даними Єврокомісії, значно зріс експорт м'яса, м'ясної та молочної продукції, проте виробництво овочів і фруктів, навпаки, впало на 12 і 10 відсотків відповідно.

"Це не дивно, так як Росія була ключовим ринком збуту для європейських фермерів серед неєвропейських ринків", - наголошується в доповіді.

За даними Єврокомісії, поставки європейських продуктів у Південну Корею зросли на 30,8%, в Китай - на 30, до Туреччини - на 27,1, в Гонконг - на 24,8, в Єгипет - на 21,7 і в США - на 15,1%.

У доповіді констатується, що заходи, спрямовані на зниження втрат у результаті російських санкцій, виявилися успішними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: