У Росії за добу знищили майже 320 тонн продуктів

П'ятниця, 7 серпня 2015, 09:31

У Росії в четвер, 6 серпня, було знищено близько 320 тонн продовольчих товарів, що підпали під санкційні обмеження.

Про це повідомив Россільгоспнагляд, пише DW.

Зокрема, було знищено 290 тонн рослинної продукції і 29,3 тонни продукції тваринного походження.

Знищення продовжиться 7 серпня, оскільки всього було виявлено 407 тонн незаконно ввезеної продукції рослинництва, повідомило відомство.

Реклама:

Про знищення продуктів харчування в деяких областях країни, у тому числі Бєлгородській та Ленінградській, повідомила прес-служба Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду.

На території аеропорту "Пулково" у Санкт-Петербурзі були спалені 500 кілограмів конфіскованого сиру з Німеччини та 215 кілограмів м'яса з Литви.

Тим часом прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков пообіцяв, що в Кремлі звернуть увагу на петицію активістів проти знищення продуктів, яка вже зібрала в інтернеті більше 200 тисяч підписів.

Автори петиції закликають скасувати указ Володимира Путіна про знищення "санкційної" їжі, а продукти, що вважаються в РФ контрабандою, передавати "нужденним категоріям громадян ".

Водночас Пєсков заявив, що ліквідація харчів спрямована в першу чергу на припинення контрабанди, захист економічних інтересів країни і турботу про здоров'я громадян, повідомляє "Інтерфакс".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: