Росія побудує в Пакистані газопровід вартістю 2,5 мільярда доларів

П'ятниця, 7 серпня 2015, 09:08

Росія погодилася побудувати в Пакистані газопровід вартістю близько 2,5 млрд доларів.

Про це пише "Комерсант" з посиланням на джерело.

Як повідомляється, прем'єр РФ Дмитро Медведєв схвалив міжурядову угоду з Пакистаном, згідно з якою дочірня структура "Ростех" "РТ-Глобальні ресурси" побудує газопровід довжиною близько 1,1 тис.км з Карачі на півдні Пакистану в Лахор - на півночі.

Це перший масштабний проект за участю Росії в Пакистані за останні 40 років, пише видання.

Реклама:

Згідно із угодою російська сторона "організовує фінансування" для проекту, який буде йти з "максимальним використанням технологій, матеріалів і устаткування російського виробництва".

У свою чергу, Ісламабад повинен дати необхідні дозволи та земельні ділянки, а також гарантувати російським компаніям "відшкодування всіх прямих збитків" - навіть у випадку "військових конфліктів, революції, повстання, заколоту, бунту, терактів і аналогічних подій".

Газопровід повинен з'єднати термінал з прийому зрідженого газу (ЗПГ) в Карачі з північчю країни.

Перший такий термінал заробив в Карачі в цьому році: американська Excelerate поставила регазифікаційне судно, яке служить сховищем СПГ (FSRU) підконтрольній Пакистану Inter State Gas Systems (ISGS, СП двох найбільших газорозподільних компаній країни). Потужність терміналу - 9 млн т на рік, акціонери ISGS вже оголосили тендер на поставку ще одного FSRU на 4 млн т в 2016 році.

Торік Пакистан домовився з Китаєм про будівництво СПГ-терміналу в Гвадарі і газопроводу довжиною близько 800 км в Навабшахе.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: