"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Київстар" витратив понад 4 мільярдів на 3G мережу для мільйона абонентів

Четвер, 6 серпня 2015, 12:49

На кінець другого кварталу 2015 року в 3G мережі мобільного оператора "Київстар" обслуговується 1 млн абонентів.

Про це йдеться в квартальному звіті акціонера "Київстару", компанії Vimpelcom Ltd.

При цьому капітальні витрати українського оператора досягли рекордного рівня - 178 млн доларів (більше 4 млрд гривень). Для порівняння, протягом останнього року щоквартально вони складали від 30 млн доларів до 45 млн доларів.

Дохід від мобільного інтернету в валюті знизився на 32% з 20,5 млн доларів до 14 млн доларів, порівняно з другим кварталом, проте в гривні зріс на 26% до близько 300 млн гривень.

Реклама:

Як пояснив маркетинг-директор компанії Святослав Горбань, дохід зріс, адже зросло споживання трафіку завдяки впровадженню 3G.

Якщо в першому кварталі цього року абоненти використали 3238 Тб трафіку, то в другому - вже 4924 Тб. А в середньому кожен абонент в 2G мережі використовував 16Мб на день, а в 3G - 31Мб.

Зазначимо, що такий самий дохід -14 млн доларів - мобільний інтернет приніс оператору і в першому кварталі, ще до запуску 3G.

Загальний дохід оператора у звітний період зріс на 9% і становив 3,3 млрд гривень. Доходи від мобільного зв'язку зросли на 12% до 3,1 млрд гривень.

Це пов'язано не лише зі зростанням доходу від передачі даних, але й зі зростанням доходів від міжнародного інтерконекту. Середнє щомісячне споживання послуг зросло на 5%,до 530 хвилин на абонента.

Кількість клієнтів мобільного зв'язку "Київстар" зросла на 3% до 26,1 млн. Середній дохід від одного абонента (ARPU) зріс на 8% до 39 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: