На російський митниці "зависли" понад сто вагонів з українською сіллю

Четвер, 6 серпня 2015, 12:31

З 17 липня понад 100 вагонів з сіллю для промислової переробки виробництва ДП "Артемсіль" затримані на російській митниці, у зв'язку з посиленням митного контролю українських товарів.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

"За цей період, після отримання експертних висновків російської митниці деякі вагони з сіллю пройшли контроль і вирушили далі до адресату. У свою чергу, 6 вагонів з концентратом мінеральним "Галіт" повернули на підприємство, через що ДП "Артемсіль" зазнало збитків", - йдеться у повідомленні.

"На даний момент, керівництво підприємства вживає заходів для якнайшвидшого вирішення ситуації: із затримкою вагонів з продукцією ДП "Артемсіль" на митниці РФ і компенсацією збитків за вагони, що повернулися", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

У компанії відзначили, що вся продукція виробництва ДП "Артемсіль" завжди супроводжується відповідною документацією, яка підтверджує якість продукції. До цього моменту якість соляної продукції завжди відповідала вимогам нормативної документації.

Також наголошується, що поставки солі на територію РФ в 2014 році становили більш 60% від загального обсягу виробництва ДП "Артемсіль".

Нагадаємо, що 26 січня Росспоживнагляд ввів заборону на поставки харчової солі виробництва українського підприємства "Артемсіль" на територію РФ.

По сьогоднішній день офіційних документів, що підтверджують висунуті звинувачення у невідповідності стандартів, підприємству не пред'явлені.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!