Мінінфраструктури хоче збільшити штрафи за повернення залізничного квитка

Четвер, 6 серпня 2015, 11:25

Міністерство інфраструктури України має намір збільшити розмір штрафу за повернення невикористаного залізничного квитка з метою боротьби з корупційними схемами при бронюванні і продажу квитків.

Про це сказав глава міністерства Андрій Пивоварський на зустрічі з журналістами в середу ввечері, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми знайшли одну проблему, якою займаємося: у південно-західному напрямку потяг прийшов порожнім на третину. Почали перевіряти, як може бути в сезон порожній потяг. Виявилось, що зарезервовані були квитки, потім до відправлення за короткий час зняли броню, люди, які хотіли через Інтернет замовити - реально не могли", - сказав він.

"Я поставив завдання, усі винні, хто призвів до конкретної ситуації, будуть звільнені. Байдуже хто - від касира до самого верху", - заявив Пивоварський.

Реклама:

За його словами, в цій ситуації простежується змова групи людей, і такі ж проблеми вже зафіксовані і в інших напрямках руху.

"Бронюють квитки касири, вручну, у них більше можливостей, це змова групи людей. Тут потрібно переходити на Інтернет плюс потрібно збільшувати штраф за повернення невикористаного квитка, оскільки на сьогодні такий штраф є малим порівняно з тією потенційною вигодою, яку мають ці люди, плюс-мінус 30% ціни квитка", - сказав міністр.

"На жаль, через це можуть постраждати сумлінні покупці квитків, але нам доведеться вдаватися до цього і змінити систему бронювання й резервування ", - зазначив Пивоварський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: