"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ліхтенштейн готовий повернути Україні мільйони судді Вищого госпсуду

Четвер, 6 серпня 2015, 09:17

13 мільйонів франків, заарештованих на рахунках українського судді у Ліхтенштейні, будуть повернуті в Україну.

Для цього треба довести злочинне походження коштів, повідомила "Німецькій хвилі" прокуратура у Вадуці.

З відповіді прокуратури Ліхтенштейну випливає, що рахунки імовірного українського корупціонера заарештовані не за ініціативою Києва.

"Підставою для арешту коштів стала наша власна інформація", - зазначив керівний прокурор країни Роберт Валльнер. За його словами, про підозру щодо брудного походження коштів на рахунках двох українців прокуратуру повідомило ліхтенштейнське відомство з боротьби з відмиванням коштів.

Реклама:

Після попередньої перевірки прокуратура ініціювала арешт рахунків, суд у Вадуці задовольнив відповідне клопотання. "Йдеться про 13 мільйонів швейцарських франків на рахунку однієї панамської компанії, яку контролює один з підозрюваних", - повідомив прокурор.

Кошти можуть бути конфісковані та повернені в Україну, повідомляє прокуратура Ліхтенштейну.

Утім, для цього українське правосуддя має встановити злочинне походження коштів. DW поки не отримало відповіді на запит до Генеральної прокуратури України, чи відкрито кримінальне провадження проти українця, який незаконно вивів сумнівні гроші за кордон.

Як зазначається на сайті Кабінету міністрів України, знайдені 13 мільйонів належать колишньому судді Вищого господарського суду, який був заступником голови цього суду за часів Віктора Януковича.

Раніше повідомлялося, що Державна служба фінансового моніторингу спільно з фінансовою розвідкою Ліхтенштейну заарештували 13,1 млн швейцарських франків на рахунках судді Вищого господарського суду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!