На Рівненщині податківці вилучили бурштину та обладнання на 62 мільйони

Середа, 5 серпня 2015, 13:14

У Рівненській області співробітники податкової міліції виявили майже тонну бурштину та обладнання для його обробки на загальну суму близько 62 мільйонів гривень.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДФС.

Як зазначається, обшуки проводились у рамках розслідування кримінального провадження, порушеного за ч. 2 ст. 212 стосовно посадових осіб двох підприємств, які в 2006-2012 роках під час імпорту бурштину ухилились від сплати двох мільйонів гривень податків.

"Сьогодні питання "сонячного каменю" лежить не лише в сфері добування, але й іде корінням в тіньову ювелірну промисловість. Відслідковуючи ланцюжок за ланцюжком, ми наближаємося до власників "бурштинового" бізнесу", - зауважив перший заступник голови ДФС Сергій Білан.

Реклама:

Під час обшуків за адресами шести підприємств, які мали відношення до незаконної діяльності, було виявлено 959 кг необробленого бурштину вартістю 8,4 млн грн, 27 станків для обробки каменю вартістю 9,6 млн грн та 100 кг обробленого бурштину вартістю близько 44 млн грн.

Окрім того, під час спроби залишити м. Рівне був затриманий автомобіль Lexus, за кермом якого перебував засновник однієї з фірм-фігурантів кримінального провадження.

Під час огляду автомобіля були виявлені бухгалтерські документи двох підприємств, які проходили по даному кримінальному провадженню.

"Хотів би попередити ділків: де б ви не знаходились, як би не ховались, відповідати за незаконну діяльність доведеться в будь-якому випадку. Необхідно зрозуміти, що Україна не та, яка була раніше, і відповідати за законом будуть усі без винятку" - зауважив Білан.

Результати дослідження документів будуть оприлюднені пізніше.

Загалом, за результатами проведених обшуків вилучено товарно-матеріальних цінностей приблизно на 62 млн грн.

"Мало ліквідовувати локальні точки нелегального видобутку бурштину. Впевнений, що вирішити проблему можна лише шляхом викриття справжніх організаторів бізнесу, які контролюють процес з моменту видобутку до моменту реалізації. Робота в цьому напрямі продовжується" - підкреслив Білан.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: