"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Центренерго" не дало заробити менеджеру Януковича третину мільярда

Середа, 5 серпня 2015, 11:57

ПАТ "Центренерго" відмінило тендер на перевезення вугілля на Трипільську та Зміївську ТЕС у 2015 році очікуваною вартістю 305 мільйонів гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як пише видання, планувалось перевезення 2 млн тонн антрациту та інших марок вугілля на станції Трипілля Дніпровське (Півд.-Зах.зал.) та Лиман (Півд.зал.). При цьому у конкурсній документації прямо вказано, що поставки мали вестись з території ДНР та ЛНР, а саме зі станцій Донецької залізниці Пелагеївський, Нижньокринка, Постникове, Слов’яносербська, Довжанська, Карахаш та Ровеньки.

Ще частина маршрутів була зі станцій Південної залізниці – Іллічівськ, Берегова, Чорноморська, Козача Лопань, Зерново, Тополі.

Реклама:

Тендер було відмінено 24 червня через скорочення видатків на здійснення закупівлі. При цьому "Центренерго" вже встигло провести розкриття пропозицій - було подано чотири заявки від фірм з пропискою у Києві, пише видання.

Найдешевша заявка була у ТОВ "Транспортно-експедиторська компанія "Експрес-Транс".

Ця фірма зараз зареєстрована у Києві на кіпрський кіпрський офшор "Делверо холдінгз лтд" (Delvero holdings ltd).

Однак до окупації Донбасу російськими терористами вона була зареєстрована у селі Спартак Донецької області на місцевого мешканця Володимира Невмержицького, відомого як голова профспілкового комітету шахти ім. Фрунзе у окупованих терористами ЛНР Ровеньках.

При цьому нинішній директор "Експрес-трансу" Сергій Вебер у 2012 році був директором з перевезень корпорації "Міжрегіональний Промисловий Союз", яку контролювали структури Віктора Януковича.

Також у тендері брали участь фірми, до яких причетно оточення народного депутата від "УДАРу" Руслана Сольвара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!