В окупованому Криму готуються до повного відключення світла

Вівторок, 4 серпня 2015, 14:17

Окупований Крим і Севастополь через гостродефіцитний баланс потужності в ОЕС України з вівторка можуть залишитися без електропостачання.

Про це йдеться у повідомленні "Севастопольенерго".

"Згідно із оперативним розпорядженням "Укренерго" на адресу "Крименерго", з причини гостродефіцитного балансу потужності в ОЕС України через аварійне відключення блоків №1,4 на Вуглегірській ТЕС графік перетікання потужності з ОЕС України в Крим знизити до "0" мВт з 7:00 4 серпня 2015 року", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, у разі невиконання нульового перетоку з 8:00 4 серпня будуть відключені ВЛ-220÷330 кВ перетину ОЕС Україна-Крим, відповідно до "Тимчасового рішенням щодо обмеження Кримського півострова".

Реклама:

"У цьому випадку електропостачання Криму і Севастополя буде здійснюватися тільки від власних джерел генерації", - йдеться у повідомленні.

"У зв'язку з вищевикладеним у даному режимі можлива робота протиаварійної автоматики, а також можливе введення графіків тимчасового відключення споживання електроенергії в повному обсязі 100 МВт", - повідомили в компанії.

При цьому прес-служба "уряду Севастополя" повідомила, що у зв'язку з гостродефіцитним балансом ОЕС України можливе зниження потужності в мережах електропостачання Криму.

"У Севастополі створено штаб з НС для своєчасного врегулювання даної ситуації", - заявили в прес-службі.

Раніше повідомлялося, що через пошкодження відхідних ліній електропередач внаслідок артилерійських обстрілів Вуглегірська ТЕС зупинила свою роботу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: