"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін направив кредиторам нову пропозицію щодо реструктуризації боргу

Вівторок, 4 серпня 2015, 12:37

У вівторок Міністерство фінансів направило оновлену пропозицію щодо реструктуризації суверенного та гарантованого державою боргу Спеціальному комітету кредиторів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"З урахуванням часу, необхідного для юридичного оформлення пропозиції щодо реструктуризації, поточний тиждень буде мати вирішальне значення для переговорів", - йдеться у повідомленні.

"З урахуванням цього, Міністерство закликає кредиторів прийняти участь у зустрічі в Лондоні на найвищому рівні у четвер", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Крім того Міністерство фінансів вітає успішне перепрофілювання єврооблігацій "Ощадбанку" з погашенням у 2016 та 2018 роках загальним обсягом 1,2 млрд доларів, що було проведено у повній відповідності з тими цілями, що закладено у програмі співпраці України з МВФ.

"Міністерство закликає інших міжнародних кредиторів "Ощадбанку" швидко домовитися на аналогічних умовах", - зазначає Мінфін.

Як повідомлялося, 19 червня Україна направила кредиторам пропозицію щодо реструктуризації держборгу, у якій наполягала на списанні частини комерційного зовнішнього боргу. 31 липня міжнародні кредитори України погодилися списати невелику частину від її заборгованості.

Нагадаємо, 31 липня МВФ схвалив виділення Україні другого траншу 1,7 млрд доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: