"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Україні ліквідують ще два банки

Понеділок, 31 серпня 2015, 20:21

Національний банк України 28 серпня 2015 року прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Український професійний банк" та ПАТ "Банк Національний кредит".

Про це йдеться в постановах правління Національного банку України  № 562 та № 563, передає прес-служба регулятора.

Як наголошується, обидва банки не змогли виконати план фінансового оздоровлення, який відповідно до законодавства надається банками, віднесеними до категорії проблемних.

"Після віднесення ПАТ "УПБ" та ПАТ "Банк Національний кредит" до категорії проблемних продовжувалося погіршення  їх фінансового стану, наслідком чого стало невиконання банками своїх зобов’язань перед вкладниками та кредиторами цих банків", - заявила директор Департаменту банківського нагляду Катерина Рожкова.

Реклама:

"Зокрема банк "Національний кредит" був не в змозі провести розрахункові операції клієнтів майже на 50 млн гривень та не привів свою діяльність у відповідність із вимогами законодавства", - сказала вона.

Нагадаємо, 28 травня 2015 року Нацбанк України відніс ПАТ "Український професійний банк" до категорії неплатоспроможних.

Як відомо, власником банку є львівський бізнесмен, засновник компанії "Український інвестиційно-фінансовий альянс" Євген Балушка.

Як повідомлялося, 8 червня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в ПАТ "Банк національний кредит".

Банк "Національний кредит" засновано в 1996 році. Найбільшим акціонером банку на 1 квітня 2015 року був Андрій Оністрат (30,4373%).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!