В "Укрнафті" заявили, що підстав для опису майна компанії немає

П'ятниця, 28 серпня 2015, 16:33

У ПАТ "Укрнафта" заявили, що підстав для опису майна компанії у податкову заставу немає, оскільки на підставі прийнятих Державною фіскальною службою рішень сплату податкового боргу "Укрнафти" розстрочено до 30 грудня 2015 року.

Про це йдеться у листі ПАТ "Укрнафта".

Як наголошується, починаючи з 1998 року серед акціонерів ПАТ "Укрнафта" держава відсутня, у зв’язку з чим жодний із зазначених у листі ДФС адресатів не є суб’єктом, уповноваженим на прийняття будь-яких рішень щодо майна, яке є власністю товариства.

Крім того, НАК "Нафтогаз України" є акціонером ПАТ "Укрнафта", тому реалізовувати свої повноваження компанія може виключно шляхом участі на загальних зборах товариства, а не шляхом  надання окремих доручень.

Реклама:
 

"Станом на складання цього листа підстав для опису майна "Укрнафти" у податкову заставу немає, оскільки на підставі прийнятих ДФС рішень сплату податкового боргу ПАТ "Укрнафта" розстрочено до 30 грудня 2015 року", - йдеться у листі.

У компанії також зазначили, що дії ДФС щодо опису майна ПАТ "Укрнафта" в податкову заставу в умовах належного виконання товариством своїх зобов’язань з погашення податкового боргу мають провокаційний характер, є свідченням недобросовісності та непослідовності у прийнятті рішень її керівництва.

"Укрнафта" просить адресатів листа утриматись від прийняття будь-яких рішень, від надання незаконних доручень, а ДФС відкликати свій лист та не перешкоджати ПАТ "Укрнафта" виконувати свої договірні зобов’язання з погашення податкового боргу відповідно до законодавства", - йдеться у листі.

Крім того "Укрнафта" направила листа голові правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву з проханням повідомити компанії, за яких обставин лист ДФС потрапив до редакції "Української правди".

 

"Просимо повідомити, ПАТ "Укрнафта", за яких обставин лист ДФС, адресований НАК "Нафтогаз України", що стосується прав та обов’язків "Укрнафти" та третіх осіб опинився у розпорядженні "Української правди", повідомити хто з працівників "Нафтогазу" передав його у зазначену редакцію та на якій підставі", - йдеться  у зверненні.

Як повідомлялося, ДФС попросила Кабінет міністрів погодити опис майна "Укрнафти" у податкову заставу та надати доручення Фонду держмайна та "Нафтогазу України" виділити ліквідне майно, вартість якого відповідатиме сумі податкового боргу "Укрнафти" для подальшого опису у податкову заставу.

Раніше повідомлялося, що Державна фіскальна служба має намір реструктуризувати ПАТ "Укрнафта" понад 8 млрд гривень боргів за податками.

Борг компанії буде рестуктуризований на 5 місяців під 36% річних, що становить 1,792 млрд гривень.

50%+1 акція компанії належить державі, близько 42% – структурам Коломойського. До призначення Роллінза протягом багатьох років "Укрнафтою" керував менеджмент Коломойського. У цей час компанія надавала олігарху багато преференцій, а також накопичила перед державою багатомільярдний борг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!