"Українська бізнес група" нардепа Демчака купила "Омега банк"

П'ятниця, 28 серпня 2015, 10:12

Фонд гарантування вкладів фізосіб продав ТОВ "Українська бізнес група", яка належить нардепу Руслану Демчаку, перехідний банк ПАТ "РВС", який був створений на базі неплатоспроможного ПАТ "Омега банку.

Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Як зазначається, ціна продажу перехідного банку становила 31,86 млн грн. Відповідний договір підписаний 26 серпня 2015 року.

"Відповідно до конкурсної пропозиції ТОВ "УБГ" та плану врегулювання, до створеного Фондом перехідного банку ПАТ "РВС" були передані всі активи неплатоспроможного банку ПАТ "Омега банку" (крім тих, які неможливо передавати згідно з  діючим законодавством) на 229,1 млн грн та майже всі зобов’язання на аналогічну суму", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Крім того, до складу зобов’язань ввійшли: заборгованість перед кредиторами першої-сьомої черг та частина субординованого боргу, що відповідно до законодавства відноситься до останньої восьмої черги кредиторів.

Як відомо,  6 липня 2015 року НБУ ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію "Омега банку".

Нагадаємо, 3 березня Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в "Омега Банк". Банк контролювався Миколою Лагуном.

На початку травня 2015 року Антимонопольний комітет дозволив UBG купити понад 50% акцій перехідного "Омега Банку".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: