У Яресько впевнені, що гривня не впаде слідом за валютами країн СНД

Середа, 26 серпня 2015, 16:43

Міністерство фінансів не бачить причин для девальвації гривні слідом за знеціненням валют країн СНД і обвалом цін на сировинних ринках, включаючи ринок нафти, металів і агропродукції.

Про це сказав журналістам заступник міністра фінансів України Ігор Уманський, передає УНІАН.

"Гривня стабільна. Поки гривня почувається краще всіх інших валют", - сказав Уманський.

"Тиск сировинних ринків, безперечно, існує. Однак на відміну від того ж тенге або інших валют, Україна пройшла вже етап серйозної девальвації. Зараз багато країн Україну наздоганяють. Якщо ми й надалі будемо рухатися за програмою реформ, яку ми собі намітили, я серйозних підстав для девальвації гривні не бачу", - додав він.

Реклама:

Як повідомлялося, ослаблення курсу валют країн СНД відбувається на тлі падіння світових цін на нафту, які досягли мінімумів за шість років. Вранці 21 серпня котирування Brent опустилися до 46 доларів за барель, а WTI - до 40,8 долара за барель. Вдень того ж дня барель Brent піднявся до 46,2 долара, а WTI - до 41,1 долара.

19 серпня аналітики Citigroup не виключили, що ціни на нафту опустяться до рівнів світової фінансової кризи 2008 року, передавало Bloomberg. Тоді вартість бареля нафти WTI впала до 32,4 долара, а Brent - до 39 доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!