Російський рубль відновив падіння

Середа, 26 серпня 2015, 15:21

Рубль дешевшає на торгах середи після короткої корекції напередодні, оскільки нафта залишається поблизу багаторічних мінімумів.

Про це пише Рейтер.

До 12:50 пара долар/рубль на Московській біржі торгувалася поблизу позначки 69,70, на 1,2% вище попереднього закриття, тоді як при відкритті долар падав на позначку 68,30.

Пара євро/рубль до цього часу оцінювалася в 79,90, на піввідсотка вище попереднього закриття.

Реклама:

Динаміка нафти залишиться визначальним чинником у курсоутворенні рубля, а на неї, у свою чергу, крім загальних тенденцій світових ринків, можуть вплинути офіційні дані щодо недільних нафтових запасах у США (17:30).

Нафта марки Brent зараз оцінюється в 43,24 долара за барель, що майже збігається з рівнями закриття вівторка, а раніше котирування піднімалися до 43,62 долара, і це дозволило рублю показати позитивну динаміку при відкритті сьогоднішньої біржової сесії.

Ціни на нафту тримаються близько мінімуму 6,5 років, оскільки зниження процентних ставок у Китаї хоча й дещо заспокоїло сировинні ринки, але інвестори як і раніше обережні, а далі - перспективи зростання пропозиції від Ірану в разі зняття з нього економічних санкцій.

У вівторок китайський Центробанк скоротив процентні ставки і вимоги до банківських резервів, щоб підтримати стрімко падаючий фондовий ринок і економіку, проте це не призвело до безумовної зміни тенденцій на світових ринках, і як і раніше переважає негативна динаміка, хоча робилися спроби зростання.

Згідно з останніми даними ЦБР, з вересня і до кінця року номінальний обсяг виплат за зовнішнім боргом банків і нефінансових організацій разом з відсотками становить 61 млрд доларів.

При цьому регулятор оцінює фактичний рівень чистих платежів за зовнішнім боргом за цей період до 35 млрд доларів і в цілому не чекає надлишкового попиту на валюту у зв'язку з платежами за зовнішнім боргом.

Внутрішнім негативом може виступати і погіршення економічного стану Росії: Мінекономіки РФ погіршило прогноз зниження ВВП в 2015 році до 3,3% з 2,8%, при цьому прогноз зростання економіки в 2016 році буде знижений до 1-2% з 2,3% .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: