Ціни на золото знижуються після заходів китайського центробанку

Середа, 26 серпня 2015, 15:07

Ціни на золото знижуються після нових заходів китайського центробанку, покликаних зупинити падіння фондового ринку.

Про це пише Рейтер.

Золото торгувалося по 1.134,71 долара за тройську унцію в порівнянні з 1.140,25 долара при закритті торгів у вівторок, а ф'ючерси в США з поставкою в грудні подешевшали на 3,90 долара до 1.134,40 долара за унцію. У вівторок спотова ціна знизилася на 1,2%.

Фондовий ринок Китаю знову впав у середу, незважаючи на зниження відсоткових ставок і вимог до резервів банків, але ринки Японії і Південної Кореї зросли. Тиск на ринок золота також надають очікування підвищення відсоткових ставок ФРС.

Реклама:

"Якщо впевненість у фондовому ринку збережеться, наступним питанням буде, чи підвищить ФРС ставки у вересні або грудні. Головна причина песимістичного прогнозу для золота - очікування підвищення ставок", - сказав аналітик OCBC Bank в Сінгапурі Барнабас Ган.

На його думку, ціна золота може наблизитися до 1.200 долара, тільки якщо ринок буде впевнений, що центробанк не підвищить ставки цього року.

Звіти, що вийшли у вівторок показали, що довіра споживачів в країні в серпні піднялася до семимісячного максимуму, а продажі нового житла зросли в липні. Така статистика дозволяє ФРС підвищити відсоткові ставки цього року, чого очікує переважна більшість аналітиків.

Срібло торгувалося по 14,50 долара за унцію в порівнянні з 14,69 долара до закриття торгів у вівторок, платина коштувала 974 долара проти 975 доларів, і паладій - 534 долара проти 536 доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: