Україна почала імпортувати вугілля з Росії - Демчишин

Вівторок, 25 серпня 2015, 16:28

Державна енергогенеруюча компанія "Центренерго" почала імпортувати вугілля марки "А" (антрацитної групи) з Ковальського вугільного басейну (Росія).

Про це на засіданні антикризового енергетичного штабу 20 серпня заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, пишуть "Українські новини".

"На сьогодні "Центренерго", наскільки я знаю, відвантажує з Кузбасу першу партію. Очікується, що це буде 200 тис. (тонн) протягом найближчого часу. Я думаю, що перші вагони вже до кінця серпня надійдуть на станції", - сказав міністр.

Демчишин також зазначив, що в "Центренерго" вже є домовленості про перші поставках вугілля морським шляхом на кінець вересня - початок жовтня.

Реклама:

"Наскільки мені відомо, і теплоелектроцентралі мають домовленості про постачання морським шляхом, і в "Центренерго" є домовленості на кінець вересня, початок жовтня про перші поставки морським напрямом", - додав він.

За словами Демчишина, згідно з планом, до 1 жовтня на складах ТЕС повинно знаходиться 2,7 млн тонн вугілля, а на складах ТЕЦ - близько 500 тис. тонн (в цілому - 3,2 млн тонн).

Як повідомлялося, в липні "Центренерго" оголосило тендер з метою домовитися з компаніями, які можуть забезпечити поставки не менше 200 тис. тонн на умовах DAP (на пунктах пропуску на українсько-російському кордоні) і не менше 300 тис. тонн на умовах CIF ( в українські порти Чорного моря).

Станом на 25 серпня запаси вугілля на складах ТЕС становили 1 318,6 тис. тонн (з них 585,7 тис. тонн антрациту).

До складу "Центренерго" входять Вуглегірська (Донецька область), Трипільська та Зміївська теплоелектростанції сумарною проектною потужністю 7,6 ГВт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: