"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Постачати "Центренерго" вугілля із зони АТО буде фірма, пов'язана з "Газпромбанком"

Вівторок, 25 серпня 2015, 16:04

У перелік постачальників вугілля з окупованих районів Донбасу на ТЕС ПАТ "Центренерго" увійшла зареєстрована в Гонконзі компанія Arida Global Ltd.

Про це йдеться у відповіді "Центренерго" на депутатський запит Вікторії Войціцький, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно із повідомленням, в 2013 році рух Anonymous оприлюднив документи, які нібито належать до архіву Державної митної служби України. Серед них був лист компанії Polyem, в якому згадувалося про те, що Arida Global Ltd може виплатити тодішньому керівнику митного відомства Ігорю Калетнику винагороду за дані про українські компанії, які нібито передали "Газпромбанку".

За даними "Центренерго", крім Arida Global Ltd, поставками вугілля на ТЕС компанії, станом на кінець липня також займалася компанія Ukrenergy Coal Ltd, яку ЗМІ пов'язують з екс-партнером Ріната Ахметова донецьким бізнесменом Андрієм Орловим.

Реклама:

У переліку постачальників "Центренерго" також зазначено ТОВ "Валея", компанії Coalimex Trade Ltd, ТОВ "Краснобродський", ДП "Шахта ім. Кіселева", ПП "Содействие", ТОВ "ш/у "Донбас", ДП "Луганськвугілля", ТОВ "ТД "Донбасантрацит", ТОВ "Український промисловий торговий альянс", ТОВ "Донбассуглепереработка", ТОВ "Добре Тепло", ТОВ "Інтегрований Енергетичний Комплекс", "Укрінтеренерго", ДП "Вугілля України".

В свою чергу, в компанії відхрестилися від поставок вугілля із зони АТО.

Так, згідно з повідомленням компанії Arida Global Ltd, компанія ніколи не займалася поставками вугілля із зони АТО для ТЕС ПАТ "Центренерго" і не має ніякого відношення до "Газпромбанку".

"Компанія Arida Global Ltd. не постачає і ніколи не займалася поставками вугілля із зони АТО для ТЕС ПАТ "Центренерго "і не має ніякого відношення до "Газпромбанку". У зв'язку з цим інформація, яка поширюється нібито з відповіді "Центренерго" на депутатський запит Вікторії Войціцької - є недійсною", - заявив представник компанії Arida Global Ltd.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: