Американський фондовий ринок впаде на 20% - інвестор

Понеділок, 24 серпня 2015, 17:14

Інвестор Дуг Ремсі, який передбачив падіння американських індексів минулого тижня, вважає, що фондовий ринок США обвалиться на 20%.

Про це пише РБК.

Зниження фондового індексу Standard & Poor's 500, що відображає котирування найбільших американських компаній за капіталізацією, може досягти 20%, вважає директор з інвестицій компанії Leuthold Weeden Capital Management Дуг Ремсі.

"Воно буде вельми глибоким", - сказав він, в телефонному інтерв'ю агентству Bloomberg.

Реклама:

На думку, Ремсі падіння американських індексів минулого тижня знаменує завершення циклу зростання котирувань, яке тривало шість з половиною років після останньої глобальної кризи.

"Це страшно, і тенденції останніх двох днів виглядають загрозливо", - сказав він.

На початку серпня Leuthold Weeden випустив звіт, в якому говорилося, що котирування акцій повинні попрямувати вниз, а якщо падіння прискориться, то ФРС ймовірно відкладе підвищення процентних ставок.

Bloomberg звертає увагу, що прогнози Ремсі були найбільш точними за період з березня 2009 року, коли ринки почали зростати.

Наприклад, у липні 2013 року він сказав, що очікування зниження американського ринку невиправдані і, він, швидше за все, продовжить рости. Протягом 19 місяців після цієї заяви котирування виросли на 22%.

На думку Ремсі, максимуми, показані індексом S&P 500 в травні, не відображали зниження котирувань в транспортному та комунальному секторах, а також падіння вартості корпоративних облігацій. На початку серпня він зазначив, що вперше з кризи 2008-2009 років протягом шести тижнів ці показники синхронно йшли вниз протягом тривалого часу.

Минулого тижня S&P 500 впав на 5,8%, що стало найсильнішим тижневим зниженням з 2011 року.

З травня фондовий індекс втратив 7,5%, а промисловий індекс Доу-Джонса - 10%. За минулий тиждень подорожчали акції тільки 15 компаній з S&P 500, а котирування 29 акцій обвалилися на 10% і більше.

З початку 2015 більш ніж на 10% впали акції сировинних і енергетичних компаній, що входять в індекс, промислові компанії втратили 9%. Продовжили залишатися в плюсі тільки медичні компанії та виробники товарів масового попиту, але і в цих секторах темпи зростання минулого тижня знизилися наполовину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: