Редактора Bloomberg звільнили за порушення ембарго

Субота, 22 серпня 2015, 10:50

Редактора агентства Bloomberg Кріса Велліса, який 15 років займався фінансовими новинами, в четвер відправили у відставку через порушення термінів публікації матеріалів Федеральної резервної системи, отриманих під ембарго.

Про це пише The New York Post.

Мова йде про протокол засідання Федерального комітету з відкритих ринків, який ФРС зазвичай публікує о 14:00 за місцевим часом по середах.

Як повідомляє Business Insider, 19 серпня Bloomberg, яке отримало, як і інші американські агентства, матеріали під ембарго, випустило першу "блискавку" по тексту протоколу (про наближення умови для підвищення ставки) о 13:46 (приблизно в 20:36 за Київським часом), після чого ФРС вивісила протокол на офіційному сайті близько 20:50.

Реклама:

Передчасний вихід матеріалу обвалив ціни на держоблігації США і зробив помітний вплив на ринок акцій і курс долара.

За даними джерел The New York Post, звільнення Велліса істотно підірвало моральний стан у вашингтонському бюро Bloomberg.

Раніше на цьому тижні стало відомо, що на початку вересня Bloomberg звільнить близько 100 редакторів, більшість з яких займаються висвітленням політичних питань і роботи держорганів з офісів в Нью-Йорку і Вашингтоні. Всього, за даними газети, в Bloomberg працюють близько 2,4 тисяч журналістів по всьому світу.

Інтерфакс

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: