Білоруський банк Лагуна ліквідують

П'ятниця, 21 серпня 2015, 20:49

Верховний суд Білорусі визнав Дельта банк (Білорусь) банкрутом і відкрив щодо нього ліквідаційне виробництво.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду, передає "Інтерфакс-Україна".

План конкретних заходів у рамках процедури ліквідації повинен бути представлений суду до 10 вересня 2015 року. Ліквідація повинна бути проведена до 21 грудня 2016 року.

"Наступне судове засідання призначене на 18 грудня 2015 року. На ньому буде заслухано звіт керуючого про виконання плану ліквідації та розглянуто питання про узгодження проміжного ліквідаційного балансу ЗАТ "Дельта банк", - наголошується в повідомленні.

Реклама:

Як повідомлялося раніше, бенефіціаром білоруського Дельта банку є український бізнесмен Микола Лагун, найбільшим активом якого був український Дельта банк, який входив до групи системоутворюючих банків України.

Лагун був власником ще трьох банків в Україні - Омега банку, Астра банку та Кредитпромбанку. У березні цього року всі чотири українські банки були віднесені до категорії неплатоспроможних.

На тлі негативних подій в українському Дельта банку Нацбанк Білорусі з 12 березня ввів в білоруський банк тимчасову адміністрацію, а з 18 березня відкликав у нього ліцензію на здійснення банківської діяльності.

Пізніше фінансова міліція порушила дві кримінальні справи за ознаками навмисного банкрутства банку.

Дельта банк (Білорусь) в основному спеціалізувався на споживчому кредитуванні, на початок жовтня 2014 року за розміром активів він займав 16-е місце серед 29 банків, які діяли в Білорусі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: