"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд гарантування поверне гроші вкладникам в окупованому Криму

П'ятниця, 21 серпня 2015, 11:20

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб забезпечить виплати коштів в межах гарантованої суми вкладникам неплатоспроможних банків, які проживають на тимчасово окупованій території АР Крим та міста Севастополь.

Про це йдеться у повідомленні Фонду.

"Фондом гарантування вкладів відповідно до рішення виконавчої дирекції №186/15 від 6 серпня 2015 року був прийнятий наказ № 261 від 18 серпня 2015 року щодо порядку здійснення виплат вкладникам, які проживають на тимчасово окупованій території", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до даного наказу, Фондом гарантування буде здійснено ряд заходів з метою забезпечення виконання державних гарантій перед громадянами України, які проживають на тимчасово окупованій території.

Реклама:

"Уповноваженими особами Фонду на здійснення тимчасової адміністрації в неплатоспроможних банках має бути забезпечено складання списків вкладників для отримання коштів в межах гарантованої суми за рахунок цільової позики Фонду, з урахуванням вкладників, які проживають на тимчасово окупованій території, відповідно до укладених з банком договорів", - повідомляє прес-служба.

"В свою чергу, уповноваженими особами Фонду на ліквідацію неплатоспроможних банків має бути забезпечено формування та подання до Фонду гарантування повного переліку вкладників, які мають право на відшкодування коштів за вкладами, з урахуванням вкладників, які проживають на тимчасово окупованій території", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: