Біржі можуть виключити з процесу приватизації

П'ятниця, 21 серпня 2015, 10:02

Загальна позиція Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку полягає в тому, що на даному етапі використання бірж для приватизації не є ефективним способом знаходження акціонерів-інвесторів, завдання максимум - виключити біржі з цього процесу.

Про це заявив у коментарі УНІАН голова НКЦПФР Тимур Хромаєв.

Крім того, за його словами, комісія вже зробила всі формальні дії, щоб знизити істотно комісії, які біржі отримували від приватизації.

"Ми вже зробили всі формальні дії, щоб знизити істотно комісії, які біржі отримували від приватизації. Мова йде про зниження в десятки разів. Зараз вони отримують 1% від приватизаційних аукціонів, що не можна порівняти з реальними цінами витрат бірж. Це - завдання мінімум", - заявив голова НКЦПФР.

Реклама:

"Завдання максимум на даному етапі - виключити біржі з цього процесу. І це наша постійна позиція, тому що біржі втратили кредит довіри, вони на сьогоднішній день не функціонують у рамках своїх основних цілей і завдань", - сказав Хромаєв.

Відповідаючи на запитання щодо прозорості роботи "Перспективи", Хромаєв сказав, що біржа має дуже складну і дуже неясну структуру власності.

"Комісія вимагає повного розкриття акціонерів по всім основним учасникам ринку, а біржі є інфраструктурою і представляють із себе дуже важливий елемент функціонування. Можу сказати одне - "Перспектива" має дуже складну і дуже неясну структуру власності", - підсумував Хромаєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: