Прокачку нафти на Кременчуцький НПЗ відновили

Неділя, 2 серпня 2015, 11:48

"Укртранснафта" відновила постачання нафти на Кременчуцький НПЗ.

Про це 2 серпня повідомив голова філії "Укртранснафти" "Придніпровські магістральні нафтопроводи" Віталій Величко.

За його словами, вранці у неділю почалося прокачування нафти на завод.

"Вчора ввечері йшов прийом і приготування нафти від видобувачів. Сьогодні в 06.05 почали прокачку на завод", - сказав він.

Реклама:

Разом з тим 2 серпня близько 30 осіб, що представляються представниками Кременчуцького НПЗ, вийшли на пікет перед будівлею "Укртранснафти", акція проходить мирно, плакатів у пікетників немає.

Як повідомив виконавчий директор "Нафтогазу" Андрій Пасішник з посиланням на джерела на Кременчуцькому НПЗ, наразі керівники виробничих підрозділів терміново викликають працівників, у яких вихідний або відпуска, й вимагають вийти на роботу 3 серпня, одягнути спецодяг та каски/

"Завтра доправлять у Київ на мітинг. Навіть пропонують подвійну оплату", - зазначив Пасішник. 

Також він продемонстрував документи, згідно з якими ділянка трубопроводу, через який зупинялася подача нафти на КНПЗ, потребує невідкладного ремонту.

Posted by Андрей Пасишник on 1 августа 2015 г.

Пасішник уточнив, що "Укртранснафта" припиняла подачу добутої "Укрнафтою" нафти на завод "Укртатнафти" через дефекти, виявлені на 142 км магістрального нафтопроводу "Глинська-Кременчук".

"У таблиці плану ремонтів на 2015 рік по" Укртранснафті "затвердженому ще Лазорко (людина, яку пов'язують з Коломойським, який контролює менеджмент на" Укртатнафті "). Ділянка, який зараз ремонтують, в списку під номером 10 і віднесений до невідкладних", - зазначив Пасішник, пише Кременчуцька газета.

За його словами, протягом липня, з метою забезпечення безперебійного постачання нафти на Кременчуцький НПЗ з одночасним проведенням ремонтних робіт, "Укртранснафта" неодноразово пропонувала здійснити прийом в систему магістральних нафтопроводів нафти українського походження і провести здачу нафти відповідної якості та кількості за рахунок обсягу технологічної нафти, що  міститься на зберіганні в резервуарах ПАТ "Укртатнафта".

"Проте "Укртатнафта" відмовилася від цієї пропозиції, що поставило під загрозу забезпечення безперебійного транспортування нафти в рамках наявних загальних договірних зобов'язан",  - зазначив Пасішник.

Як відомо, 1 серпня Пасішник повідомив, що кількадесят невідомих штурмували станцію ЛВДС "Кременчук "Укртранснафти".

Згодом він повідомив, що  так звані робітники "Укртатнафти" "відпрацювали" мітинг і зникли, "спортсмени" у спецодязі нафтопереробників продовжили блокувати вхідні ворота до  ЛВДС Кременчук - підігнали під ворота установи автобуси та перекрили ними вхід на станцію. 

Представник УМВС в Полтавській області Юрій Сулаєв повідомив, що мітинг, який відбувся пд ЛВДС, пройшов без правопорушень, міліція працює в посиленому режимі.

Українська правдаІнтерфакс-Україна 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: