"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ВАСУ підтвердив законність призначення Гонтаревої головою НБУ

Четвер, 13 серпня 2015, 11:59

Вищий адмінистративний суд України відхилив позовну заяву Юрія Кармазіна та Наталії Целовальніченко щодо законного призначення Валерії Гонтаревої на посаду голови Національного банку України.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначається, позивачі намагалися довести неправомірність призначення Гонтаревої на посаду голови Національного банку України у зв’язку з недостатністю досвіду роботи на керівних посадах у банках України та зобов’язати президента України внести подання на її звільнення. 

Проте професійний досвід та ділова репутація Гонтаревої не викликали сумнівів у суддів ВАСУ. 

Реклама:

"Як вбачається з оглянутої в судовому засіданні трудової книжки Гонтаревої наявний в останньої трудовий стаж роботи на керівних посадах у банку відповідає вимогам статті 18 Закону України "Про Національний банк України", - зазначено в постанові ВАСУ.

Згідно із повідомленням, Гонтарева відповідала та відповідає всім критеріям, зазначеним у статті 18 Закону України "Про Національний банк України". 

"Має бездоганну ділову репутацію, її професійний досвід у провідних українських і міжнародних фінансових інституціях перевищує 20 років, з них на керівних посадах в банках - 11 років 3 місяці 10 днів (ці дані підтвердив ВАСУ під час засідання)", - йдеться у повідомленні. 

З 1994 до 1996 року вона працювала в Українській міжбанківській валютній біржі, а потім - на керівних посадах в Акціонерному комерційному банку "Сосьєте Женераль Україна" (1996-2000) та Акціонерному банку "ІНГ Банк Україна" (2001-2007). 

До призначення головою НБУ Гонтарева сім років очолювала інвестиційну компанію "Інвестиційний Капітал Україна", лідера в сегменті торгівлі корпоративними та державними борговими цінними паперами на українському ринку (2007 -2014). 

"Упевнені, що рішення ВАСУ стосовно законності призначення Валерії Гонтаревої Головою Національного банку Українипокладе край усім інсинуаціям і спекуляціям навколо зазначеної теми", - зазначили у прес-службі НБУ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!