"Укренерго" замовило комп’ютерної техніки на 11 мільйонів

Середа, 12 серпня 2015, 09:00

ДП "НЕК "Укренерго" за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "ІТ-інтегратор" на постачання комп’ютерної техніки на 10,99 млн грн.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель.

Окремі найменування придбано значно дорожче від роздрібних цін у торгових мережах України.

Наприклад, монітори LG 22MP57D-P придбано по 5 532 грн., тоді як в інтернет-магазині їх можна купити по 3 199 грн., або 3840 грн. з ПДВ.

Реклама:

Ультрабук Lenovo Yoga 2 Pro придбано за 48 545 грн., хоча його придбати за 34 486 грн., або 41 383 грн. з ПДВ.

Найбільші гроші пішли на моноблоки НР ProOne 600 G1 (DOR46AV) - їх придбали майже чотири сотні по 25 496 грн., тобто майже по $1200. Однак нині цей комп’ютер вже знятий з виробництва і відсутній у вільному продажу. А коли він був новинкою і мав максимальну ціну, то коштував менше $1000.

Частково висока ціна на тендері "Укренерго" може пояснюватись тим, що держкомпанія включила в ціну товарів ще три роки гарантійного обслуговування по схемі "On site Next Business Day".

На тендер "Укренерго" подавало заявку вартістю 9,36 млн грн. ТОВ "Виробничо-комерційна фірма "Рома, Лтд".

Однак дешевшу на півтора мільйони від переможця заявку було відхилено через відсутність усіх необхідних довідок та претензії до запропонованого фірмою обладнання - монітори з меншою на 2 см діагоналлю, не та миша у комплекті з ноутбоком, тощо.

Відтак єдиним конкурентом "ІТ-інтегратору" було "Науково-виробниче підприємство Енглер" з дорожчою на 3% пропозицією.

Нагадаємо, саме ці дві фірми у травні розіграли на користь "Енглеру" тендер ДП "Інформаційний центр" Мін’юсту на постачання електронних планшетів на 8,06 млн грн.

Засновниками ТОВ "Енглер" є Юрій Гречишкін та Михайло Каліткін.

ТОВ "ІТ-інтегратор" зареєстроване на кіпрський офшор "Redrix holding limited, llc". У базі ЄДР компанія приховала кінцевого бенефіціара. Директором є Андрій Кульгейко, про якого немає даних у відкритих джерелах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: