"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна поки не розглядає питання про вихід з угоди по ЗВТ СНД - Микольська

Вівторок, 11 серпня 2015, 16:24

Україна, незважаючи на проблеми у відносинах з Росією, поки не розглядає можливість виходу з договору про вільну торгівлю Співдружності Незалежних Держав (СНД).

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська.

"Тристоронні консультації проводяться для того, щоб зняти стурбованість Росії, пов'язану зі вступом в силу частини угоди про асоціацію, яка стосується зони вільної торгівлі (ЗВТ). Аргументи і запити Росії змінюються. У вересні ми продовжимо обговорювати торгові питання. Подивимося, що буде в підсумку", - заявила вона.

За словами Микольської, Україна поки зі свого боку дає пояснення з тих питань, які їх хвилюють.

Реклама:

"Але при цьому у нас є два основні постулати: зона вільної торгівлі набуває чинності з 1 січня 2016 року, і ніяких змін у текст угоди вносити не будуть. Все інше ми можемо обговорювати", - заявила заступник міністра.

Микольська зазначила, що на сьогодні Росія не говорить прямо про застосування доповнення №6.

"В рамках тристоронніх переговорів Росія не говорить прямо про застосування доповнення №6. В основному обговорюється питання про те, яким чином виросте імпорт з України, і про контрабанду. Ми вважаємо, що говорити про ці побоюваннях зараз або в найближчому майбутньому немає ніяких підстав. Російська сторона періодично піднімає питання про можливість квотування деяких товарів, але ми не бачимо підстав і для таких кроків, оскільки це не відповідає умовам доповнення до договору про ЗВТ СНД. Там все чітко сформульовано", - підсумувала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: