Арабська Primestar Energy купила "Укргазпромбанк"

Вівторок, 11 серпня 2015, 09:35

7 серпня 2015 року компанія Праймстар Енерджі ФЗЕ (Primestar Energy FZE) придбала 100% акцій неплатоспроможного "Укргазпромбанку".

Про це йдеться у повідомленні "Укргазпромбанку".

"Фондом гарантування вкладів фізичних осіб було проведено відкритий конкурс серед кваліфікованих інвесторів для визначення переможця конкурсу, який візьме участь у виведенні неплатоспроможного банку ПАТ "Укргазпромбанк" з ринку", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, за результатами конкурсу переможцем було визначено компанію Праймстар Енерджі ФЗЕ (Primestar Energy FZE), яка запропонувала такий спосіб виведення банку з ринку як "продаж неплатоспроможного банку інвестору".

Реклама:

"7 серпня 2015 року уповноваженою особу Фонду гарантування було підписано договір купівлі-продажу 100% акцій ПАТ "Укргазпромбанк". Покупець - Праймстар Енерджі ФЗЕ - є компанією, яка входить в групу компаній Primestar", - повідомляє прес-служба.

Компанії Групи Primestar здійснюють діяльність із управління корпоративними правами суб'єктів господарювання, пов'язаних з ними відносинами контролю, а також діяльність у сфері сировинних матеріалів для гідроелектричної, газової промисловості та електропромисловості в усьому світі, що включає також торгівлю вугіллям, сирою нафтою, сталлю, сировинними матеріалами для електростанцій та пов’язаними сировинними товарами.

Як повідомлялося, 8 квітня Національний банк України відніс "Укргазпромбанк" до категорії неплатоспроможних.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет дозволив компанії Primestar Energy FZE (Дубаї, ОАЕ) купити більше 50% неплатоспроможного "Укргазпромбанку" (Київ).

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: