"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту почали тиждень з падіння

Понеділок, 10 серпня 2015, 09:12

Світові ціни на нафту знижуються в понеділок на тлі збереження побоювань щодо надлишку пропозиції і нестачі попиту на "чорне золото".

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:14 вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent знижувалася на 0,74% - до 48,25 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на WTI зменшувалася на 0,68% - до 43,57 долара за барель.

Незважаючи на знижені ціни на нафту, нафтовидобувні країни не знижують обсяги видобутку. "Іран цілеспрямовано налаштований на збільшення поставок нафти на ринок", - наводить видання The Wall Street Journal думку аналітиків ANZ.

Реклама:

Додають песимізму і дані американської сервісної компанії Baker Hughes, яка повідомила в минулу п'ятницю, що загальна кількість бурових установок в США за підсумками робочого тижня зросла на 10 одиниць, або на 1,1%, і становила 884 одиниці.

Додатковий тиск надають макроекономічні дані з Китаю. У суботу КНР повідомила, що торговий профіцит в липні скоротився до 43 мільярдів доларів проти 46,5 мільярда місяцем раніше. Дані виявилися нижчими за прогнози аналітиків, які чекали, що показник становитиме 53,3 мільярда доларів.

Китайський експорт несподівано знизився на 8,3% в річному вираженні в той час, як аналітики чекали скорочення показника на 1%. Імпорт в липні скоротився на 8,1%, хоча очікувалося зниження на 8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!