"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Капіталізація Samsung скоротилася на 10 мільярдів доларів

Субота, 1 серпня 2015, 16:28

У липні котирування Samsung Electronics впали на 6,6% на тлі слабких продажів смартфонів.

Про це пишуть "Вести.ru".

У результаті капіталізація південнокорейського вендора скоротилася на величину, що майже вдвічі перевищує ринкову вартість співвітчизниці - LG Electronics.

У п'ятницю, 31 липня, ціна однієї акції Samsung знизилася до 1011 долара з 1082 долара станом на 30 червня. Ринкова капіталізація виробника зменшилася більш ніж на 10 млрд доларів. Для порівняння, вся LG коштує трохи більше 6 млрд доларів.

Реклама:

З початку 2015 року акції Samsung подешевшали на 11%. Це найсильніший спад з моменту глобальної фінансової кризи. На своїх рахунках корпорації має готівку в розмірі 43 млрд доларів.

Раніше на цьому тижні південнокорейська компанія відзвітувала за підсумками другого кварталу 2015 року. Прибуток Samsung продовжує падати через слабкі продажі смартфонів. Проте напівпровідниковий бізнес показує впевнене зростання, але це не допомогло компанії уникнути падіння акцій.

У квітні-червні 2015 року чистий прибуток Samsung становив 5 млрд доларів, що на 8% менше, ніж роком раніше. Прибуток компанії падає вже п'ять кварталів поспіль.

Операційний прибуток у річному вирахуванні скоротився на 4% до 5,9 млрд доларів, а продажі - на 7% до 41,6 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!