Голова наглядової ради ОПЗ хоче аудиту закупівель газу в компаній Фірташа

Четвер, 9 липня 2015, 09:23

Голова наглядової ради Одеського припортового заводу Сергій Перелома звернувся до прем’єр-міністра з проханням сприяти проведенню незалежного аналізу умов та цін закупівлі газу в 2013-2014 роках в компаній Ostchem  та RGK Trading, які пов’язують з групою Дмитра Фірташа.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

Згідно даним, наданим керівництвом компанії наглядовій раді, поточна заборгованість ОПЗ перед зазначеними підприємствами після оплати частини рахунків становить 217 млн доларів.

Загальний обсяг газу, придбаного підприємством протягом 2013-2014 року, становить 2,33 млрд кубометрів на загальну суму 995 млн доларів.

Реклама:

"Зважаючи на те, що потенційні судові ризики, пов’язані з зазначеною заборгованістю, є суттєвими та можуть потенційно привести до порушення справи щодо банкрутства підприємства та втрати державного контролю над ним, наглядова рада ОПЗ вважає за доцільне ретельно вивчити умови закупівлі газу та відповідність цін ринковому рівню", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, прем'єр Арсеній Яценюк доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості спільно з МВС розслідувати спробу Льовочкіна-Фірташа збанкрутити Одеський припортовий завод.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ заарештувало 86 об'єктів, що належать групі компаній Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: