"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Армія замовила палива на півмільярда у Антонова і Єрємєєва

Четвер, 9 липня 2015, 09:13

Міністерство оборони України 3 липня уклало низку угод на постачання 20,5 тисяч тонн авіаційного палива на загальну суму 418,27 млн гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Три чверті суми - 319,04 млн гривень - отримає ПП "ОККО Бізнес-Контракт" Віталія Антонова (концерн "Галнафтогаз"). Ціна за тонну на різних партіях становитиме від 20,34 тисяч гривень до 20,49 тисяч гривень.

Отримувати замовлення від Міноборони "ОККО" почало восени минулого року, за цей час фірма отримала замовлень на 1,76 млрд гривень.

Реклама:

Решта 99,23 млн гривень дістанеться ТОВ "ВОГ Аеро Джет" з групи народного депутата Ігоря Єрємєєва. Він постачатиме паливо по 20,25 тисяч гривень за тонну.

Отримувати підряди на постачання палива для армії "ВОГ" почав чотири місяці тому, за цей час із фірмою уклали контрактів на 593,91 млн гривень.

Нинішні контракти підписано за переговорною процедурою з огляду на нагальну потребу армії.

Окрім "ВОГу" й "ОККО" переговори вели ще з сімома компаніями. Найдешевші пропозиції по всіх лотах були у ТОВ "АР.Джи.Сі" (власники Олег Зуйко і Олександр Остапенко) - компанія пропонувала постачати паливо по 13,031 тисяч гривень без ПДВ за тонну, тобто по 15,637 тисяч гривень з ПДВ.

Це на чверть дешевше, аніж "ОККО" і "ВОГ", однак дешевша пропозиція акцептована не була, причини не уточнюються.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: