Банк Коломойського також подав позов проти РФ через анексію Криму

Середа, 8 липня 2015, 16:40

"Приватбанк" ініціював проти Російської Федерації арбітражний розгляд про захист втрачених в окупованому Криму інвестицій.

Про це повідомив РБК прес-секретар української кредитної організації Олег Серга.

За його словами, арбітражний суд сформований і буде здійснювати розгляд відповідно до Арбітражного регламенту Комісії ООН з права міжнародної торгівлі ("ЮНСІТРАЛ").

Це означає, що сторони, у тому числі Росія, погодилися взяти участь у даному розгляді, уклали арбітражну угоду і призначили суддів, пише видання.

Реклама:

Місцем проведення арбітражного розгляду обрана Гаага (Нідерланди). Суму позову і розмір втрат банку в Криму Серга не уточнив.

У прес-службі Міжнародного суду ООН РБК повідомили, що такі справи розбираються в постійному третейському суді в Гаазі (Permanent Court of Arbitration, PCA).

Останній поки не відповів на питання РБК про те, чи поданий такий позов і чи призначено судовий розгляд.

ПриватБанк - найбільший комерційний банк України і займає близько 15% всієї банківської системи країни.

Після того, як у березні минулого року Росія анексувала Крим, ПриватБанк втратив бізнес на півострові, де, знову ж таки, був найбільшим: у нього було 337 відділень, і на нього припадало приблизно 30% загальної депозитної бази розташованих в регіоні банків.

"Ми вважаємо це рейдерським захопленням", - говорив тоді Серга.

ПриватБанк заснований в 1992 році його нинішніми власниками Геннадієм Боголюбовим та Ігорем Коломойським - засновником найбільшої в Україні промислово-фінансової групи "Приват".

У середу, 8 липня, також стало відомо, що державний "Ощадбанк" подав позов проти Росії у зв'язку зі збитками від анексії Криму на суму 15 млрд гривень.

Навесні 2014 року міністерство юстиції України оцінило збитки країни від анексії Криму більш ніж в 1 трлн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!