"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російські багатії скуповують розкішну нерухомість у Греції - ЗМІ

Середа, 8 липня 2015, 12:40

Користуючись обвальним падінням цін в результаті економічної кризи, багаті росіяни скуповують розкішну нерухомість в Греції.

Про це пише німецька газета Bild.

"Ще пару років тому вілла на острові Сірос коштувала 1,6 млн євро, сьогодні її продають вже за 800 тисяч", - цитує видання грецького маклера з нерухомості Ізабель Рази.

За даними газети, з 2009 року ціни на нерухомість класу люкс в Греції впали приблизно на 50 відсотків, а будинки середнього класу стали коштувати на 30% дешевше.

Реклама:

Така нерухомість приваблює російських інвесторів ще і в результаті торішнього ослаблення рубля - в 2015 році число покупців з РФ на грецькому ринку подвоїлася, пише Bild з посиланням на опитування серед грецьких і російських маклерів.

Особливо привертають інвесторів з Росії передмістя Афін, півострів Халкідікі і острів Крит, де вілла площею 670 кв. метрів з видом на море продається за 2 мільйони євро.

На деяких сайтах пропонують пакет зі знижкою - відразу дві вілли на острові Корфу по 500 кв. метрів кожна з пляжем, садом і причалом для яхт за 4,5 мільйона євро.

Початкову ціну в 6 мільйонів, мабуть, ніхто не осилив у зв'язку з триваючою і в Греції, і в Росії кризою, наголошується в опублікованому матеріалі.

DW

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!