НБУ дозволив фрілансерам працювати з іноземними замовниками без договорів

Середа, 8 липня 2015, 12:17

Національний банк дозволив фрілансерам працювати з іноземними замовниками без договорів.

Про це йдеться в листі Нацбанку №2201012 / 46746 від 7 липня, пишуть "Українські новини".

У перелік підприємств, з якими полегшена процедура співпраці фрілансерів, увійшли біржі фрілансу (програмісти, дизайнери, копірайтери, перекладачі), прямі продажі (програмісти, дизайнери, копірайтери, перекладачі), магазини додатків (програмісти).

Також стоки (фотографи, ілюстратори, оператори), торгові майданчики (майстри, посередники з продажу товарів), рекламні посередники (власники сайтів, блогери).

Реклама:

НБУ повідомив, що тепер для дотримання валютного законодавства IT-підприємцям та їх обслуговуючим банкам достатньо інвойсу про здійснення послуг, який разом з документом про оплату робіт є підтвердженням договірних відносин між замовником і виконавцем.

Тобто окремий договір з мокрою печаткою більше не потрібен.

Крім того, банки не мають права вимагати від своїх клієнтів перекладу договорів на український, якщо в цьому немає реальної необхідності (скажімо, якщо інвойс і документ про оплату написані англійською, тобто міжнародній мові відносин між іноземними контрагентами).

Заступник голови НБУ Владислав Рашкован зазначає, що завдяки змінам IT-підприємці зможуть більше зосередитися на своєму основному бізнесі, а не на бюрократії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!