У Фірташа відхрещуються від звинувачень Яценюка щодо банкрутства ОПЗ

Середа, 8 липня 2015, 10:39

Висловлювання прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про нібито намір Group DF збанкрутити "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) є брехнею.

Про це йдеться в прес-релізі групи.

"Довгий час поставляючи газ, в тому числі і в кредит, ми надавали можливість ОПЗ безперебійно працювати, що дозволяло підприємству залишатися одним з ключових роботодавців і платників податків Одеського регіону", - повідомляє прес-служба.

Кром того, там підтверджують, що борги державного підприємства "Одеський припортовий завод" тільки перед Ostchem, хімічним бізнесом Групи, становлять 193,260 млн доларів (близько 4 млрд гривень за поточним курсом).

Реклама:

"Незважаючи на величезні борги ОПЗ перед Групою, ми ніколи не розглядали питання і не вживали жодних заходів, спрямованих на банкрутство заводу, розуміючи важке економічне становище підприємства, а також кризовий стан економіки України", - заявили в групі.

Більш того, як стверджують в групі, вони розглядають ОПЗ як одного з ключових партнерів групи в хімічній сфері.

Group DF має намір взяти участь у приватизації заводу у разі проведення відкритого, прозорого і справедливого конкурсу.

"Ми розцінюємо наклепницькі висловлювання Яценюка як продовження політично вмотивованого переслідування нашого бізнесу, а також як спробу дискредитувати Групу як одного з сильних учасників заявленої приватизації ОПЗ", - заявили у Фірташа.

Як відомо, Яценюк раніше доручив розслідувати спробу групи Льовочкіна-Фірташа збанкрутувати Одеський припортовий завод.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!